Završna konferencija
U četvrtak, 2. ožujka, na Fakultetu je održana Završna konferencija trogodišnjeg projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) te Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Nakon pozdravnih govora prof. dr. sc. Gordana Jelenića, prorektora za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci, i prof. dr. sc. Aleksandra Mijatovića, dekana Filozofskog fakulteta u Rijeci, voditeljica projekta doc. dr. sc. Kosana Jovanović govorila je o projektu i ostvarenim pokazateljima te njegovoj održivosti.
Potom je uslijedio Motivacijski okrugli stol na kojemu su predstavnici partnerskih organizacija i studenti uključeni u programe stručne prakse podijelili svoja iskustva i predstavili aktivnosti provedene kroz projekt.
Na kraju programa predstavljen je rad Ureda za karijere i Ureda za akademsku podršku, službi koje su u okviru projekta ustrojene kako bi se studentima olakšao proces prilagodbe i savladavanja zahtjeva studija te planiranja i gradnje buduće karijere.
Hvala svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta, a posebice partnerima – Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka, udruzi Žmergo, Zajednici Talijana, Osnovnoj školi Vežica, Srednjoj talijanskoj školi Rijeka i Turističkoj zajednici grada Rijeke.